HOME| RONDE 1| RONDE 2| RONDE 3| RONDE 4| RONDE 5| RONDE 6| RONDE 7

De partijen

Partij (klikbaar!)ResultaatCommentaar
1 Froeyman, Helmut (mvha) [start 20.15] 2.0 (2290) - De Wachter, Matthias (mathias_dewachter) 2.0 (2323)

1/2-1/2 Mathias:Met zwart tegen Helmut spelen is nooit leuk, vooral als je zwartrepertoire uit batsford boeken komt. Dus ik koos maar een random variant waarvan ik een paar zetten had vanbuiten geleerd, zonder de stelling te snappen. Resultaat was dat toen Helmut afweek van m’n “voorbereiding�?, ik totaal niet meer wist wat ik moest doen. Ik koos dan maar voor een heel slecht eindspel zonder tegenkansen, want op een vrijdagavond moet je toch echt leuke dingen doen. Helmut speelde het lange tijd nauwkeurig, en ik twijfelde er zelf ook nooit aan dat ik verloren stond, maar eenmaal de tijdsdruk (en vermoeidheid) begon mee te spelen, was mijn natuurlijk geluk voldoende om een onverdiend half puntje te pakken.

Helmut Froeyman:Matthias verraste mij met een moderne Franse opening waar ik weinig van afwist maar ik geraakte toch goed uit zijn voorbereiding. In het middenspel kwam ik snel beter te staan daar Matthias weinig ervaring heeft met het Frans. Uiteindelijk bereikte ik het droomeindspel van sterk paard tegen slechte loper. Ik vermoed dat het ergens gewonnen moet geweest zijn maar op increment spelend vond ik het niet. Dus remise.
2 Decoster, Frederic (Kosterniuk) 2.0 (2295) - Stinis, Steven (Thulp) 1.5 (2214)

1/2-1/2 Steven:Een hele sterke partij van Frederic. Hij zag in de partij en analyse zowat alles wat de engine aangaf, maar met veel geluk had ik wat tegenspel op het einde met een onverdiende remise als resultaat.

Frederic:Steven speelt veel openingen met zwart, maar zoekt altijd dezelfde structuur op, wat nu ook op het bord kwam. In de opening kon ik wat voorsprong in ontwikkeling opbouwen, waar een mooi initiatiefje uit kwam. Dat mondde uit in een veelbelovende koningsaanval, en na een foutje van Steven ook winnend. Helaas geen onmiddellijke knock-out en een beetje tegenspel, wat vervelend bleek. Gezien de winst binnenhalen maar niet lukte, remise. Enkel de uitslag valt tegen, het niveau na een dik jaar zonder bordschaak valt best te pruimen!
3 Piceu, Tom (picev) 1.5 (2360) - Ghysels, Marc (Eurostar) 1.5 (2069)

1-0 Tom:De boertjes stappen dapper vooruit, de bisschop verspert de monarch de weg naar een veilig leven, de rossen zoeken briesend een gat in de verdedigingsmuur. Een uitval om de aanvallers te verjagen had verlichting kunnen brengen maar wordt over het hoofd gezien. De zwarte troepen verdedigen hardnekkig hun chef maar de sluipwegen over de zwarte velden eisen hun tol.

Eurostar (Marc Ghysels):Leuke partij tegen Tom waarin hij de Siciliaan op een rustige positionele wijze aanpakte. Op zijn idee met oprukken van de h-pion dacht ik dit te kunnen houden en zijn opmars toe te laten door tegendruk te creëren op d4 (en daar te slaan na zijn Dd2 of op zijn volgende zet Df4) in combinatie met mijn loperpaar. Vgs de engines zat dit inderdaad redelijk safe dan. Ik koos een andere weg, maar stelselmatig buitte Tom perfect de toegestane zwakte op de zwarte velden uit. Ik ondervond ook andermaal dat door het vele internetschaak mijn driedemensioneel zicht op het schaakbord momenteel raar en onnatuurlijk overkomt en minder went dan op het scherm te denken.
4 Roos, Adrian (A3Roos) 1.5 (2312) - T.L (tommeketoch) 1.0 (1892)

1-0 T.L:Eerste cruciale moment van de partij was al op zet 3 na Pd2 van Adriaan, een anti-systeem tegen mijn geliefde Grunfeld waarna kritieke variant is om om goede Koning Indisch te spelen. Ik opteer toch om voor mindere variant te gaan in Grunfeld. Op zet 12 volgt het tweede en definitieve cruciale moment. Ik ben ok uit de opening gekomen, maar wit heeft wel sterk centrum. Ik heb 2 goede setups om hier tegen in te gaan. Overgaan naar solid slavische opstelling zonder zwaktes of met break f5 te spelen. Beide bekeken, maar voor ambitieuzer plan gegaan om pion naar d5 te lokken om dan met e6(of c6) te breaken. Echter na 14Pd4 moet ik dit onder slechte omstandigheden te doen. Waarna Adriaan een monster loperpaar krijgt en de partij meesterlijk uitspeelt. Mijn laatste poging om tegenspel te creëren door een kwaliteitsoffer aan te bieden, wordt ook rustig genegeerd, de koningszwakte die wit hiermee weggeeft, blijkt al snel geen zwakte te zijn zolang de lopers elk actief blijven controleren, wanneer ik zelfs op mijn eigen 3de rij geen velden meer beschikbaar heb(en ondertussen ook pion verloren ben) is het tijd om de handdoek te gooien

5 Aglave, Arnaud (Zwanzibar) 1.5 (2061) - Debrauwere, Steven (StevenDebrauwere) 1.0 (1929)

1/2-1/2 Steven Debrauwere:Leuke partij. Zwart kwam beter uit de opening om na 15. d4 wat in de verdrukking te geraken. Het lukte echter om stilaan weer wat controle over de stelling te krijgen. Nadat alle lichte stukken van het bord verdwenen had zwart de mogelijkheid om met 34.... h8 de partij te beslechten maar ik zag het niet en ging voor zetherhaling. Leuke partij, enkel jammer dat ik die winstzet, die niet zo moeilijk te vinden was, niet gezien heb.
6 Nemegeer, Arne (arne_nemegeer) 1.0 (1948) - Piceu, Kurt (Doeternietoe) 1.5 (2049)

1/2-1/2 Kurt Piceu:In de partij gaf ik mezelf een zwakte doordat m'n rekenwerk niet klopte. Gelukkig kon ik actief beginnen spelen met dank aan wits niet gerokeerde koning. Wit verdedigde nauwkeurig en wikkelde af naar een eindspel waar de stelling volledig in evenwicht was. Niet veel later werd de vredespijp gerookt door zetherhaling. Grappig feitje vanuit de partij: kijk eens naar de eindstelling; er staan maar liefst 5 pionnen op dezelfde lijn! :-)
7 Demiddele, Kevin (schaakmadt) 1.0 (1934) - Boudry, William (BabuFrik) 1.0 (2079)

0-1 Kevin Demiddele:Shit happens. Mijn geklungel in de opening feilloos afgestraft door William. Volgende keer beter.

William Boudry:Een onnauwkeurigheid van Kevin in de opening met f4. Na dit foutje kon ik een goede koningsaanval lanceren en ging het plots heel snel.
8 Musabayeva, Diana (musdiana) 1.0 (1859) - Dechamps, Mark (markdechamps) 1.0 (2006)

1/2-1/2 Mark:Een hele leuke tactische game die op en af ging. Ik doe een paar krachtige zetten, dan mis ik Pxb5 en blunder ik de zet erop met f6..we gaan een voor mij knalverloren eindspel in maar Diana maakte een fout en het was remise. In de blitz laat ik een simpele winst nog liggen... Hele leuke game. Veel van geleerd.
9 De Witte, Stein (steindewitte) 1.0 (1823) - Victor, Julian (ChessHarbour) 1.0 (1970)

0-1

Stein:Wat kan schaken hard zijn , 1 fout alles kwijt! Tot zet 51 nooit slechter dan 0.0 gestaan en dan kwam het spook... in plaats van de geforceerde remise te pakken met 51.. d7 en een dame eindspel met 1 pion meer in te gaan (maar zwart nog een eeuwige schaak heeft) , wou ik een stelling in gaan met 4 dames op het bord zoals Fischer versus Petrosian Belgrade candidates 1959 ! Echter zijn 2 dames waren eerst een zet en kunnen mat geven of 1 van mijn dames pakken op c6... Maar bon, toffe en heel spannende partij en mijn tegenstander drukte wat op mijn tijd en hield stukken op het bord en bleef op winst spelen, hij vergallopeerde zich hier en daar zodat ik zelfs gewonnen kom te staan maar met de weinige tijd was dit niet eenvoudig te zien, praktisch speelde hij echter goed. De nederlaag is echt zuur maar toch enorm van genoten, het eindspel kan echt fascinerend zijn, jammer om dan zo weinig tijd te hebben.
10 Geirnaert, Steven (stevengrnrt) 0.5 (2421) - Daniel Wiebe (Mr_DanielW) 0.5 (2126)

1-0
11 Roos, David (ChessAdvisorDo) 0.0 (2139) - Beuselinck, Steven (Dwaaas) 0.0 (2143)

1/2-1/2 David Roos:Leuke partij tegen Steven met (enorm...) wisselende kansen. Uiteindelijk in het eindspel 1 echte kans zelf gemist en daarna was de remise vrij duidelijk. Hop naar de volgende (y)

Steven Beuselinck:David nam met een geweldige "moral" aan het bord als kersvers huiseigenaar. Proficiat nog eens! Een versnelde Schliemann kwam op het bord waarbij ik voor het eerst dit toernooi eens een stelling op mijn bord kreeg waar ik ietsje dacht van te begrijpen. Zwart kwam heel mooi uit de opening en gevoelsmatig was er een stevige plus voor me. De bondige analyse met David achteraf bevestigde dat. Waarschijnlijk zat David al uit te rekenen hoeveel centen hij de volgende jaren maandelijks aan de bank mag teruggeven, want aangenaam was zijn witte woonst niet meer. Maar nadat ik diverse kansen miste om mijn grote voordeel om te zetten in winst, klampte David dapper aan en begonnen de kansen te keren. In plaats van druk te blijven opbouwen, probeerde ik in tijdnood te vereenvoudigen door stukken te ruilen. Maar de neo-huiseigenaar worstelde zich toch ineens los en kreeg in het eindspel ook ineens een dikke plus. Onder wederzijdse tijdnood werd het eindspel langs beide kanten behoorlijk mismeesterd en eindigde een aangename strijd uiteindelijk in een doodgebloede remisestelling en diende er niemand uit huis gezet te worden. Leuk potje met een wat wrange nasmaak wegens de gemiste kansen.
12 Cuvelier, Annelies (Analyses) 0.0 (1937) - Smekens, Ruben (Smekens) 0.0 (2076)

0-1 Annelies:Leuke partij met een vrij aangename stelling en uiteindelijk een pionnetje meer voor mij. Daarna totaal niet gezien dat zijn paard toch van f7 weg kon. Daarna werd het snel en vlot afgewerkt door Ruben.

De partijen

Partij (klikbaar!)ResultaatCommentaar
1 De Corte, Ronny (Carineke62) 2.0 (1746) - Andriessen, Wouter(wouter007) 2.0 (1505)

1/2-1/2 Wouter:Uit de opening gaf ik een stuk weg wat ik opmerkte na mijn zet, maar Ronny zag dit niet. Er werd afgeruild naar een eindspel waarin ik een aantal kansen liet liggen, uiteindelijk werd het remise. Het was een lange uitputtende partij
2 Burms, Jeroen (jburms_oks) 2.0 (1701) - Wambecq, Ward (schaken_is_tof) 2.0 (1315)

0-1
3 Bernaert, Michael (Michaouta) 2.0 (1683) - Vandenhole, Kobe (ik_ben_het) 2.0 (0)

0-1 Michaël Bernaert:Schaken en trouwfeesten gaan niet goed samen ;-)

4 Ponnet, Guy (hippon) 1.5 (1619) - Vanroose, Christiaan (Xiaan99) 1.5 (1810)

0-1 Christiaan Vanroose:In een Alapin kon zwart de pion op e5 veroveren. Met een pion voorsprong werd er afgewikkeld naar een pionneneindspel. Na de creatie van een vrijpion, moest wit de handdoek in de ring gooien.
5 Musabayev, Maxim (musmax) 1.5 (1495) - Roman, Hugo (beibie) 1.5 (1709)

1/2-1/2 Roman Hugo:Italiaans vierpaarden met schijnoffer op e4 - beiderzijdse foutjes - zwart merkte in het eindspel stukwinst niet op - ontsnapte met remise - goed gespeeld van bekend 11 - jarig actief jeugdspelertje van Chessspirant

6 Piparsania Agastya (PsychoSocio) 1.5 (0) - De Winter, Kevin (MrLee88) 1.5 (1688)

1/2-1/2 Kevin De Winter:ik speelde opnieuw tegen een jonge gast en opnieuw kreeg ik het Evans Gambit tegen. Ik had echter Trompowsky voorbereid waarmee hij de vorige ronde tegen Sarah Dierckens gewonnen had. Ik kreeg niet dezelfde variant als in mijn eerste partij die ik toen met succes had voorbereid. Ik wist dus wel gedeeltelijk wat ik deed, maar is toch altijd gevaarlijk als het niet dezelfde stelling is. Desondanks kwam ik toch goed uit de opening met 2 pionnen voor, maar plots besloot ik een loper te blunderen. Ik probeerde dan nog wat lepe truukjes boven te halen en uiteindelijk lukte het toch om een loper terug te winnen tegen een pion. Daardoor stond ik een pion voor, maar onvoldoende om er nog winst uit te halen. Af en toe was hij wel offline uit lichess en moest ik hem zeggen dat het zijn beurt was. Blijkbaar was hij op hetzelfde moment ook bezig met schoolwerk en misschien is hij daardoor in mijn valletje gelopen, want ik stond toen eerlijk gezegd wel verloren. Misschien kan hij zich volgende keer beter focussen op 1 ding, dan hebben we misschien een ander resultaat

Agastya PIPARSANIA:C'était un jeu vraiement intéraessant. Jusqu'a partie 30 c'était mon oppenent qui était en train de gagné et puis entre 30 et 40 c'était moi qui était en train de gagner et puis j'ai perdu ma avantage et nous avons décide d'un égalité
7 Meert, Maarin (MaarinMeert) 1.5 (1220) - Marescaux, Bart (bm668) 1.5 (1659)

0-1

8 Renkens, Stef (StefRenkens) 1.5 (1653) - Declerck, Wesley (pawnpower564) 1.5 (0)

1-0

Stef Renkens:Caro-Kann geeft vaak leuke partijen. Mijn tegenstander was veel beter op de hoogte van de theorie dan uw dienaar, wat ik merkte omdat de zwarte tegenzetten aan blitztempo op het bord verschenen. Blijkbaar deed ik het hier en daar onnauwkeurig en ik ben blij met de kleine aanwijzingen van Wesley over hoe ik deze opening hoor te spelen. We gingen het middenspel in met een stelling die snel scherp kon worden. Wesley nam een vergiftigde pion en gaf snel daarna op, een beetje te vroeg, vond ik, want er lagen nog wel enkele bananenschillen.
9 Beyen, Tom (MightyBob) 1.0 (1771) - Motte Frederick (frederickmotte) 1.5 (0)

0-1
10 Talloen, Bert (Kopstuk) 1.0 (1325) - Torfs, Gert (SKOG_Gert) 1.0 (1641)

1-0

Bert:In deze Open Siciliaan met Versnelde Draak krijgt wit een tactische kans in de opening om stukwinst te behalen. Ik zag de schaak met het Paard maar dacht dan ten onrechte dat er geen terugweg was voor het stuk. In plaats daarvan wordt er materiaal afgeruild (Dame, Loper en Paard) en belandt de partij direct in een eindspel. Rond zet 30 bied ik remise aan, maar er wordt doorgespeeld. Wanneer ik na een pionzet de controle over een goed veld voor de zwarte Loper los, lijkt zwart materiaal te gaan winnen. Wit komt eruit met op zijn beurt een stuk aan te vallen. In de analyse na de partij kwamen we tot de conclusie dat zwart dan iets te nadrukkelijk op winst is gaan spelen, daar waar een afruil van de Lopers noodzakelijk was. De witte Loper wordt zeer actief en op de Damevleugel, waar ik met Koning en drie tegen twee pionnen stond, kan er een pion naar promotie(-dreiging) worden geloodst. Spannende partij, leuke nababbel en analyse...
11 Mathivanan Dhanyadha (dhadha1234) 1.0 (1308) - Henderyckx, Pieter (UPieter) 1.0 (1613)

0-1 Henderyckx Pieter:een voor mij althans nieuwe opening.. 'Londonsystem' aanschouw die als een verzwakte Colle.. met enkele ponnen achter maakt wit helaas een uitschuiver met zn muis.. kan vervolgens geen takeback aanvragen... verlies dusdanig zn T.. en geeft op... spijtig voor de partij... gelukkig is er nog de ananysezaal en bar �?�
12 Geussens, Patrick (eeeeuwe) 1.0 (1554) - Ongenae, Veerle (vongenae) 1.0 (1294)

1-0 Veerle Ongenae:In het begin wat onnauwkeurig gespeeld waardoor ik een pion verloor die ik een tijdje later kon terugwinnen. Volgens de computer kon Patrick daarna een stuk winnen maar dat hadden we beiden niet gezien. Na het ruilen van een aantal stukken valt Patrick mijn geïsoleerde vrijpion steeds meer aan en word ik in de verdediging gedwongen. Na het binnenvallen van dame en toren op de zevende rij is de partij gespeeld.

Patrick Geussens:Na de opening (Frans-Tarrasch) kon ik alle zware stukken van Veerle binden aan de verdediging van haar geïsoleerde damepion. Ik vond na een tijdje zoeken en manoeuvreren toch een gaatje in haar stelling. De dame en toren op de zevende rij zorgden voor extra problemen voor zwart. En op het einde een probleem te veel. Een fijne partij!
13 Neirynck, Arthur (KingWoowoo) 1.0 (1528) - Hanssens, Daan (DaanH) 1.0 (1239)

1-0 Daan Hanssens:Wit kreeg steeds meer ruimte en won de partij.
14 Mahieu, Jacques (CREB_MAHIEU_Jacques) 1.0 (1526) - De Wachter, Livia (livia_dewachter) 1.0 (1150)

1-0 Mahieu Jacques:Livia speelde een sterke partij. Ik kwam wel een pion voor maar deed toen enkele mindere zetten waardoor zij dreigend tegenspel kreeg. Haar loperpaar ondersteund door een Toren was duidelijk beter dan mijn 2P +T . Tijdnood speelt echter ook! Zij had enkele zwakke pionnen in haar stelling en ik kon hierdoor actief verdedigen. In tijdnood verkwanseld ze een stuk. Game over.
15 Garza Pereira Cecilia (cici_schaak) 1.0 (0) - Palstermans, Koen (OffBeatOpener) 1.0 (1499)

1/2-1/2
16 Moeyersons, Koenraad (koekeSuper) 1.0 (1423) - Swinnen Nand (Nand1206) 1.0 (0)

1-0 Koenraad Moeyersons:Wit heeft twee pionnen gewonnen in de opening, dan alles kunnen afruilen en uiteindelijk in het eindspel kunnen winnen met Mat.

Nand Swinnen:ik had een fout gemaakt bij de opening, Koen bleef vrijwel foutloos en heeft het goed afgemaakt
17 Dierckens, Sarah (volgjeneus) 0.5 (1860) - Gryson Jonas (jgryson) 1.0 (0)

1-0 Sarah:Draak met een voor de opening typische aanval. Toen de aanval net op gang kwam, ging mijn tegenstander in de fout, waardoor hij een stuk verloor. Enkele zetten later was het mat. Wel een mooie mat, met twee centrumpaarden.

Jonas Gryson:Eentje om snel te vergeten. Paard weggegeven en toen was de partij voorbij.
18 Nolf, Francky (FranckyNolf) 0.5 (1593) - Vereycken, Joppe (Joppe1985) 0.5 (0)

1-0 Nolf Francky:Speelde in het vorige tornooi ook tegen Joppe en met dezelfde kleuren . Na pion winst volgde enkele zetten later pion 2 en dan gaf hij nog een extra kwaliteit weg die hij zonder problemen kon voorkomen . Niet slaan op g6 maar Pf6 en na dame ruil stond hij toch nog 2 pionnen achter maar geen extra kwaliteit . Dan na toch goed tegenwerk de klus kunnen klaren.
20 Delmeé Pierre (NoBrainHere ) 0.5 (0) - Boudry, Rik (Boetje) 0.5 (1379)

0-1 Rik Boudry:Een spannende partij met langs beide kanten lichtjes wisselende kansen. Wit had een lange tijd een dreiging, maar ik raakte er een beetje uit. In het eindspel heeft zwart zijn eigen toren gepend met dramatische gevolgen. Leuke partij, en tof om eens met een 'Namurois' te schaken.
22 Blondel, Jean-Pierre (JeanPierre38) 0.0 (1327) - Pattijn, Branco (Branco126p) 0.0 (0)

0-1 branco pattijn:De partij ging van start zoals ik had verwacht met de zet d4 van jean pierre zoals hij wel vaker speelt in de club dus had ik me voorbereid op een dutch defense leningrad variation. deze stijl van spelen probeerde ik toe te passen want het werd snel duidelijk dat jean pierre de opening niet kende en bunkerde. maar op zet 10 of 11 blunderde hij een gratis loper. sinds dien kende ik geen gevaar maar en kon ik de partij rustig spelen zonder overhaasde beslissingen te nemen. na toch nog een strijd en enkele ruils kwam ik er beter voor te staan en won ik een pion. kort daarna kon ik mede dankzij een blunder van jean pierre dubbel schaak geven gevolgd door mat.
23 Vandevelde, Quinten (quintusia) 0.0 (1313) - Kellens Bram (JarlAmbiorix) 0.0 (0)

1-0
24 Fabrice Levêque (effel007) 0.0 (0) - Vandendorpe Roger (Pendelaar) 0.0 (1312)

0-1 vandendorpe roger (pendelaar):ik werd uitgedaagd door wit .Ik heb de uitdaging aanvaard .Wat gebeurt wit doet geen zet .Ik heb gewacht tot 19u45

A Reeks

SwarLogo OKS 2 A reeks SwarLogo
spacepic
Organisator: De Belgische Online Schaakclub
Arbiter: Mark Dechamps
Toernooi: Zwitsers Standard
Speeltempo: 90 min met incr. 30"
Datums: van 30/04/2021 tot 18/06/2021
Scheidingssystemen: B Cut1, Buch, SB, OR, #Win
----
R1 R2 Pari. R3
Stand na ronde 2
Cl. Aangesl. Aanw Naam Voornaam Rnk Stamnr. N-Elo PtnTot. Perf Buch SB #Win
1 De Wachter, Matthias (mathias_dewachter) 3 12424 2323 2.0 2873 1.00 1.00 2
2 Decoster, Frederic (Kosterniuk) 5 25615 2295 2.0 2812 1.00 1.00 2
3 Froeyman, Helmut (mvha) [start 20.15] 6 13668 2290 2.0 2784 1.00 1.00 2
4 Roos, Adrian (A3Roos) 4 11118 2312 1.5 2257 2.50 1.75 1
5 Piceu, Kurt (Doeternietoe) 16 51811 2049 1.5 2316 2.50 1.75 1
6 a (1) Ghysels, Marc (Eurostar) 14 52701 2069 1.5 2623 2.50 1.00 1
7 Stinis, Steven (Thulp) 7 6807 2214 1.5 2584 2.00 1.25 1
8 Piceu, Tom (picev) 2 51861 2360 1.5 2372 1.50 0.75 1
9 a (1) Aglave, Arnaud (Zwanzibar) 15 30775 2061 1.5 2943 1.50 0.00 1
10 Dechamps, Mark (markdechamps) 17 24414 2006 1.0 2126 3.00 1.00 1
11 T.L (tommeketoch) 23 19720 1892 1.0 2130 3.00 1.00 1
12 Nemegeer, Arne (arne_nemegeer) 19 14068 1948 1.0 2077 2.50 0.50 1
13 Boudry, William (BabuFrik) 11 10816 2079 1.0 2125 1.50 0.00 1
14 N Demiddele, Kevin (schaakmadt) 21 21440 1934 1.0 2062 1.50 0.00 1
15 N De Witte, Stein (steindewitte) 25 13279 1823 1.0 2003 1.50 0.00 1
16 Victor, Julian (ChessHarbour) 18 16868 1970 1.0 2016 1.00 0.00 1
17 Debrauwere, Steven (StevenDebrauwere) 22 16900 1929 1.0 2041 1.00 0.00 1
18 Musabayeva, Diana (musdiana) 24 16881 1859 1.0 1148 1.00 0.00 0
19 a (2) Geirnaert, Steven (stevengrnrt) 1 10391 2421 0.5 1414 2.50 0.00 0
20 N Daniel Wiebe (Mr_DanielW) 10 0 2126 0.5 0 2.50 0.00 0
21 Beuselinck, Steven (Dwaaas) 8 51896 2143 0.0 1411 3.00 0.00 0
22 Roos, David (ChessAdvisorDo) 9 11789 2139 0.0 1347 3.00 0.00 0
23 Smekens, Ruben (Smekens) 12 15032 2076 0.0 1312 3.00 0.00 0
24 N F Talon, Alain (atal1968) 13 22616 2075 0.0 1312 3.00 0.00 0
25 Cuvelier, Annelies (Analyses) 20 18465 1937 0.0 1151 2.00 0.00 0
Begin van de pagina
Uitslagen
Ronde 1 (30/04/2021)
Bordnr. Naam Voornaam Punten Elo Res. Naam Voornaam Punten Elo
1 Stinis, Steven (Thulp) 0.0 (2214) 1-0 Geirnaert, Steven (stevengrnrt) 0.0 (2421)
2 Piceu, Tom (picev) 0.0 (2360) 1-0 Beuselinck, Steven (Dwaaas) 0.0 (2143)
3 Roos, David (ChessAdvisorDo) 0.0 (2139) 0-1 De Wachter, Matthias (mathias_dewachter) 0.0 (2323)
4 Roos, Adrian (A3Roos) 0.0 (2312) 1-0 Boudry, William (BabuFrik) 0.0 (2079)
5 Smekens, Ruben (Smekens) 0.0 (2076) 0-1 Decoster, Frederic (Kosterniuk) 0.0 (2295)
6 Froeyman, Helmut (mvha) [start 20.15] 0.0 (2290) 1-0 Talon, Alain (atal1968) 0.0 (2075)
7 Demiddele, Kevin (schaakmadt) 0.0 (1934) 0-1 Piceu, Kurt (Doeternietoe) 0.0 (2049)
8 Dechamps, Mark (markdechamps) 0.0 (2006) 1-0 Debrauwere, Steven (StevenDebrauwere) 0.0 (1929)
9 T.L (tommeketoch) 0.0 (1892) 1-0 Victor, Julian (ChessHarbour) 0.0 (1970)
10 Nemegeer, Arne (arne_nemegeer) 0.0 (1948) 1-0 Musabayeva, Diana (musdiana) 0.0 (1859)
11 De Witte, Stein (steindewitte) 0.0 (1823) 1-0 Cuvelier, Annelies (Analyses) 0.0 (1937)
  Aglave, Arnaud (Zwanzibar) 1.5 (2061) ½ Afwezig    
  Daniel Wiebe (Mr_DanielW) 0.5 (2126) ½ Afwezig    
  Ghysels, Marc (Eurostar) 1.5 (2069) ½ Afwezig    
Begin van de pagina
Ronde 2 (07/05/2021)
Bordnr. Naam Voornaam Punten Elo Res. Naam Voornaam Punten Elo
1 Stinis, Steven (Thulp) 1.0 (2214) ½-½ Piceu, Tom (picev) 1.0 (2360)
2 De Wachter, Matthias (mathias_dewachter) 1.0 (2323) 1-0 Dechamps, Mark (markdechamps) 1.0 (2006)
3 Piceu, Kurt (Doeternietoe) 1.0 (2049) ½-½ Roos, Adrian (A3Roos) 1.0 (2312)
4 Decoster, Frederic (Kosterniuk) 1.0 (2295) 1-0 Nemegeer, Arne (arne_nemegeer) 1.0 (1948)
5 T.L (tommeketoch) 1.0 (1892) 0-1 Froeyman, Helmut (mvha) [start 20.15] 1.0 (2290)
6 Ghysels, Marc (Eurostar) 0.5 (2069) 1-0 De Witte, Stein (steindewitte) 1.0 (1823)
7 Beuselinck, Steven (Dwaaas) 0.0 (2143) 0-1 Aglave, Arnaud (Zwanzibar) 0.5 (2061)
8 Victor, Julian (ChessHarbour) 0.0 (1970) 1-0 Roos, David (ChessAdvisorDo) 0.0 (2139)
9 Boudry, William (BabuFrik) 0.0 (2079) 1-0 Cuvelier, Annelies (Analyses) 0.0 (1937)
10 Debrauwere, Steven (StevenDebrauwere) 0.0 (1929) 1-0 Smekens, Ruben (Smekens) 0.0 (2076)
11 Talon, Alain (atal1968) 0.0 (2075) 0-1 Demiddele, Kevin (schaakmadt) 0.0 (1934)
  Musabayeva, Diana (musdiana) 0.0 (1859) 1 Bye    
  Daniel Wiebe (Mr_DanielW) 0.5 (2126) 0 Afwezig    
  Geirnaert, Steven (stevengrnrt) 0.5 (2421) ½ Afwezig    
Begin van de pagina
Ronde 3 (21/05/2021) Paringen
Bordnr. Naam Voornaam Punten Elo Res. Naam Voornaam Punten Elo
1 Froeyman, Helmut (mvha) [start 20.15] 2.0 (2290) - De Wachter, Matthias (mathias_dewachter) 2.0 (2323)
2 Decoster, Frederic (Kosterniuk) 2.0 (2295) - Stinis, Steven (Thulp) 1.5 (2214)
3 Piceu, Tom (picev) 1.5 (2360) - Ghysels, Marc (Eurostar) 1.5 (2069)
4 Roos, Adrian (A3Roos) 1.5 (2312) - T.L (tommeketoch) 1.0 (1892)
5 Aglave, Arnaud (Zwanzibar) 1.5 (2061) - Debrauwere, Steven (StevenDebrauwere) 1.0 (1929)
6 Nemegeer, Arne (arne_nemegeer) 1.0 (1948) - Piceu, Kurt (Doeternietoe) 1.5 (2049)
7 Demiddele, Kevin (schaakmadt) 1.0 (1934) - Boudry, William (BabuFrik) 1.0 (2079)
8 Musabayeva, Diana (musdiana) 1.0 (1859) - Dechamps, Mark (markdechamps) 1.0 (2006)
9 De Witte, Stein (steindewitte) 1.0 (1823) - Victor, Julian (ChessHarbour) 1.0 (1970)
10 Geirnaert, Steven (stevengrnrt) 0.5 (2421) - Daniel Wiebe (Mr_DanielW) 0.5 (2126)
11 Roos, David (ChessAdvisorDo) 0.0 (2139) - Beuselinck, Steven (Dwaaas) 0.0 (2143)
12 Cuvelier, Annelies (Analyses) 0.0 (1937) - Smekens, Ruben (Smekens) 0.0 (2076)
  Talon, Alain (atal1968) 0.0 (2075) Forfait    
Begin van de pagina

B Reeks

SwarLogo OKS 2 B reeks SwarLogo
spacepic
Organisator: Belgische Online Schaakclub
Arbiter: Mark Dechamps
Toernooi: Zwitsers Standard
Speeltempo: 90 min met incr. 30"
Datums: van 30/04/2021 tot 18/06/2021
Scheidingssystemen: B Cut1, Buch, SB, OR, #Win
----
R1 R2 Pari. R3
Stand na ronde 2
Cl. Aangesl. Aanw Naam Voornaam Rnk Stamnr. N-Elo PtnTot. Perf Buch SB #Win
1 N A (3) Dechamps, Guido (Toblakai) 3 24287 1802 2.0 2322 2.00 2.00 2
2 N De Corte, Ronny (Carineke62) 5 35980 1746 2.0 2280 2.00 2.00 2
3 Burms, Jeroen (jburms_oks) 7 25399 1701 2.0 2228 2.00 2.00 2
4 N Bernaert, Michael (Michaouta) 9 36811 1683 2.0 2205 2.00 2.00 2
5 Andriessen, Wouter(wouter007) 19 11732 1505 2.0 2102 2.00 2.00 2
6 Wambecq, Ward (schaken_is_tof) 29 19723 1315 2.0 1715 1.50 1.50 2
7 Vandenhole, Kobe (ik_ben_het) 41 20531 0 2.0 2151 1.00 1.00 2
8 De Winter, Kevin (MrLee88) 8 42871 1688 1.5 1601 2.50 1.75 1
9 Ponnet, Guy (hippon) 13 21008 1619 1.5 1688 2.50 1.75 1
10 N Motte Frederick (frederickmotte) 39 0 0 1.5 1714 2.50 1.75 1
11 Vanroose, Christiaan (Xiaan99) 2 5011 1810 1.5 1816 2.00 1.25 1
12 Renkens, Stef (StefRenkens) 11 53881 1653 1.5 1725 2.00 1.25 1
13 Declerck, Wesley (pawnpower564) 45 17910 0 1.5 1495 2.00 1.25 1
14 Meert, Maarin (MaarinMeert) 35 19738 0 1.5 1413 1.50 0.75 1
15 Roman, Hugo (beibie) 6 29548 1709 1.5 1718 1.00 0.75 1
16 Marescaux, Bart (bm668) 10 11407 1659 1.5 1813 1.00 0.75 1
17 N Piparsania Agastya (PsychoSocio) 38 0 0 1.5 1852 1.00 0.75 1
18 Musabayev, Maxim (musmax) 21 16932 1495 1.5 1322 1.00 0.50 1
19 N Henderyckx, Pieter (UPieter) 14 3956 1613 1.0 1530 2.50 0.50 1
20 Ongenae, Veerle (vongenae) 33 16522 1294 1.0 1294 2.50 0.50 1
21 Hanssens, Daan (DaanH) 34 19069 1239 1.0 1239 2.50 0.50 1
22 N De Wachter, Livia (livia_dewachter) 37 17290 1150 1.0 1516 2.50 0.50 1
23 Torfs, Gert (SKOG_Gert) 12 13464 1641 1.0 1565 2.00 0.00 1
24 N Geussens, Patrick (eeeeuwe) 16 11266 1554 1.0 1507 2.00 0.00 1
25 Mahieu, Jacques (CREB_MAHIEU_Jacques) 18 97528 1526 1.0 1405 2.00 0.00 1
26 Palstermans, Koen (OffBeatOpener) 20 14655 1499 1.0 1302 2.00 0.00 1
27 Talloen, Bert (Kopstuk) 28 15459 1325 1.0 925 2.00 0.00 1
28 N Mathivanan Dhanyadha (dhadha1234) 32 0 1308 1.0 1308 2.00 0.00 1
29 N Garza Pereira Cecilia (cici_schaak) 42 0 0 1.0 1416 2.00 0.00 1
30 N Gryson Jonas (jgryson) 46 0 0 1.0 1314 2.00 0.00 1
31 Beyen, Tom (MightyBob) 4 18880 1771 1.0 1498 1.50 0.00 1
32 Neirynck, Arthur (KingWoowoo) 17 14557 1528 1.0 1426 1.50 0.00 1
33 Moeyersons, Koenraad (koekeSuper) 24 6050 1423 1.0 1023 1.50 0.00 1
34 N Swinnen Nand (Nand1206) 49 0 0 1.0 439 1.00 0.00 1
35 Dierckens, Sarah (volgjeneus) 1 42153 1860 0.5 1367 3.00 0.75 0
36 Nolf, Francky (FranckyNolf) 15 24074 1593 0.5 1567 3.00 0.75 0
37 Mouton, Tony (tonmouton) 23 17713 1457 0.5 1190 3.00 0.75 0
38 N a (2) Verschuere Lucas (Bartmetdt) 44 0 0 0.5 515 3.00 0.00 0
39 Boudry, Rik (Boetje) 25 12928 1379 0.5 1126 2.00 0.25 0
40 Vereycken, Joppe (Joppe1985) 40 19458 0 0.5 1323 2.00 0.25 0
41 N a (2) Delmeé Pierre (NoBrainHere ) 48 0 0 0.5 494 2.00 0.00 0
42 Bruyneel, Anita (Anitoutska) 26 18155 1376 0.0 574 3.00 0.00 0
43 Vandevelde, Quinten (quintusia) 30 11093 1313 0.0 813 2.50 0.00 0
44 N Merveille Maarten (martinlutherk) 36 0 1163 0.0 712 2.50 0.00 0
45 N Fabrice Levêque (effel007) 50 0 0 0.0 522 2.50 0.00 0
46 N F Sidar Ok (sidarok) 22 0 1482 0.0 350 2.00 0.00 0
47 Blondel, Jean-Pierre (JeanPierre38) 27 12978 1327 0.0 484 2.00 0.00 0
48 N Vandendorpe Roger (Pendelaar) 31 0 1312 0.0 433 2.00 0.00 0
49 Pattijn, Branco (Branco126p) 43 22625 0 0.0 626 2.00 0.00 0
50 N Kellens Bram (JarlAmbiorix) 47 0 0 0.0 604 2.00 0.00 0
Begin van de pagina
Uitslagen
Ronde 1 (30/04/2021)
Bordnr. Naam Voornaam Punten Elo Res. Naam Voornaam Punten Elo
1 Dierckens, Sarah (volgjeneus) 0.0 (1860) ½-½ Marescaux, Bart (bm668) 0.0 (1659)
2 Renkens, Stef (StefRenkens) 0.0 (1653) ½-½ Vanroose, Christiaan (Xiaan99) 0.0 (1810)
3 Dechamps, Guido (Toblakai) 0.0 (1802) 1-0 Torfs, Gert (SKOG_Gert) 0.0 (1641)
4 Ponnet, Guy (hippon) 0.0 (1619) 1-0 Beyen, Tom (MightyBob) 0.0 (1771)
5 De Corte, Ronny (Carineke62) 0.0 (1746) 1-0 Henderyckx, Pieter (UPieter) 0.0 (1613)
6 Nolf, Francky (FranckyNolf) 0.0 (1593) ½-½ Roman, Hugo (beibie) 0.0 (1709)
7 Burms, Jeroen (jburms_oks) 0.0 (1701) 1-0 Geussens, Patrick (eeeeuwe) 0.0 (1554)
8 Neirynck, Arthur (KingWoowoo) 0.0 (1528) 0-1 De Winter, Kevin (MrLee88) 0.0 (1688)
9 Bernaert, Michael (Michaouta) 0.0 (1683) 1-0 Mahieu, Jacques (CREB_MAHIEU_Jacques) 0.0 (1526)
10 Andriessen, Wouter(wouter007) 0.0 (1505) 1-0 Palstermans, Koen (OffBeatOpener) 0.0 (1499)
11 Musabayev, Maxim (musmax) 0.0 (1495) 1-0 Merveille Maarten (martinlutherk) 0.0 (1163)
12 De Wachter, Livia (livia_dewachter) 0.0 (1150) 1-0 Sidar Ok (sidarok) 0.0 (1482)
13 Mouton, Tony (tonmouton) 0.0 (1457) ½-½ Piparsania Agastya (PsychoSocio) 0.0 (0)
14 Motte Frederick (frederickmotte) 0.0 (0) 1-0 Moeyersons, Koenraad (koekeSuper) 0.0 (1423)
15 Boudry, Rik (Boetje) 0.0 (1379) ½-½ Vereycken, Joppe (Joppe1985) 0.0 (0)
16 Vandenhole, Kobe (ik_ben_het) 0.0 (0) 1-0 Bruyneel, Anita (Anitoutska) 0.0 (1376)
17 Blondel, Jean-Pierre (JeanPierre38) 0.0 (1327) 0-1 Garza Pereira Cecilia (cici_schaak) 0.0 (0)
18 Pattijn, Branco (Branco126p) 0.0 (0) 0-1 Talloen, Bert (Kopstuk) 0.0 (1325)
19 Wambecq, Ward (schaken_is_tof) 0.0 (1315) 1-0 Verschuere Lucas (Bartmetdt) 0.0 (0)
20 Declerck, Wesley (pawnpower564) 0.0 (0) 1ff-0 Vandevelde, Quinten (quintusia) 0.0 (1313)
21 Vandendorpe Roger (Pendelaar) 0.0 (1312) 0-1 Gryson Jonas (jgryson) 0.0 (0)
22 Kellens Bram (JarlAmbiorix) 0.0 (0) 0-1 Mathivanan Dhanyadha (dhadha1234) 0.0 (1308)
23 Ongenae, Veerle (vongenae) 0.0 (1294) 1-0 Delmeé Pierre (NoBrainHere ) 0.0 (0)
24 Swinnen Nand (Nand1206) 0.0 (0) 0-1 Hanssens, Daan (DaanH) 0.0 (1239)
25 Meert, Maarin (MaarinMeert) 0.0 (1220) 1-0 Fabrice Levêque (effel007) 0.0 (0)
Begin van de pagina
Ronde 2 (07/05/2021)
Bordnr. Naam Voornaam Punten Elo Res. Naam Voornaam Punten Elo
1 Mathivanan Dhanyadha (dhadha1234) 1.0 (1308) 0-1 Dechamps, Guido (Toblakai) 1.0 (1802)
2 Ongenae, Veerle (vongenae) 1.0 (1294) 0-1 De Corte, Ronny (Carineke62) 1.0 (1746)
3 Hanssens, Daan (DaanH) 1.0 (1239) 0-1 Burms, Jeroen (jburms_oks) 1.0 (1701)
4 De Winter, Kevin (MrLee88) 1.0 (1688) ½-½ Meert, Maarin (MaarinMeert) 1.0 (1220)
5 De Wachter, Livia (livia_dewachter) 1.0 (1150) 0-1 Bernaert, Michael (Michaouta) 1.0 (1683)
6 Motte Frederick (frederickmotte) 1.0 (0) ½-½ Ponnet, Guy (hippon) 1.0 (1619)
7 Garza Pereira Cecilia (cici_schaak) 1.0 (0) 0-1 Andriessen, Wouter(wouter007) 1.0 (1505)
8 Declerck, Wesley (pawnpower564) 1.0 (0) ½-½ Musabayev, Maxim (musmax) 1.0 (1495)
9 Talloen, Bert (Kopstuk) 1.0 (1325) 0-1 Vandenhole, Kobe (ik_ben_het) 1.0 (0)
10 Gryson Jonas (jgryson) 1.0 (0) 0-1 Wambecq, Ward (schaken_is_tof) 1.0 (1315)
11 Piparsania Agastya (PsychoSocio) 0.5 (0) 1-0 Dierckens, Sarah (volgjeneus) 0.5 (1860)
12 Vanroose, Christiaan (Xiaan99) 0.5 (1810) 1-0 Nolf, Francky (FranckyNolf) 0.5 (1593)
13 Roman, Hugo (beibie) 0.5 (1709) 1-0 Mouton, Tony (tonmouton) 0.5 (1457)
14 Marescaux, Bart (bm668) 0.5 (1659) 1-0 Boudry, Rik (Boetje) 0.5 (1379)
15 Vereycken, Joppe (Joppe1985) 0.5 (0) 0-1 Renkens, Stef (StefRenkens) 0.5 (1653)
16 Beyen, Tom (MightyBob) 0.0 (1771) 1-0 Bruyneel, Anita (Anitoutska) 0.0 (1376)
17 Torfs, Gert (SKOG_Gert) 0.0 (1641) 1-0 Blondel, Jean-Pierre (JeanPierre38) 0.0 (1327)
18 Henderyckx, Pieter (UPieter) 0.0 (1613) 1-0 Vandevelde, Quinten (quintusia) 0.0 (1313)
19 Geussens, Patrick (eeeeuwe) 0.0 (1554) 1-0 Vandendorpe Roger (Pendelaar) 0.0 (1312)
20 Merveille Maarten (martinlutherk) 0.0 (1163) 0-1 Neirynck, Arthur (KingWoowoo) 0.0 (1528)
21 Mahieu, Jacques (CREB_MAHIEU_Jacques) 0.0 (1526) 1-0 Pattijn, Branco (Branco126p) 0.0 (0)
22 Palstermans, Koen (OffBeatOpener) 0.0 (1499) 1-0 Kellens Bram (JarlAmbiorix) 0.0 (0)
23 Sidar Ok (sidarok) 0.0 (1482) 0-1ff Swinnen Nand (Nand1206) 0.0 (0)
24 Moeyersons, Koenraad (koekeSuper) 0.0 (1423) 1-0 Fabrice Levêque (effel007) 0.0 (0)
  Delmeé Pierre (NoBrainHere ) 0.5 (0) ½ Afwezig    
  Verschuere Lucas (Bartmetdt) 0.5 (0) ½ Afwezig    
Begin van de pagina
Ronde 3 (21/05/2021) Paringen
Bordnr. Naam Voornaam Punten Elo Res. Naam Voornaam Punten Elo
1 De Corte, Ronny (Carineke62) 2.0 (1746) - Andriessen, Wouter(wouter007) 2.0 (1505)
2 Burms, Jeroen (jburms_oks) 2.0 (1701) - Wambecq, Ward (schaken_is_tof) 2.0 (1315)
3 Bernaert, Michael (Michaouta) 2.0 (1683) - Vandenhole, Kobe (ik_ben_het) 2.0 (0)
4 Ponnet, Guy (hippon) 1.5 (1619) - Vanroose, Christiaan (Xiaan99) 1.5 (1810)
5 Musabayev, Maxim (musmax) 1.5 (1495) - Roman, Hugo (beibie) 1.5 (1709)
6 Piparsania Agastya (PsychoSocio) 1.5 (0) - De Winter, Kevin (MrLee88) 1.5 (1688)
7 Meert, Maarin (MaarinMeert) 1.5 (1220) - Marescaux, Bart (bm668) 1.5 (1659)
8 Renkens, Stef (StefRenkens) 1.5 (1653) - Declerck, Wesley (pawnpower564) 1.5 (0)
9 Beyen, Tom (MightyBob) 1.0 (1771) - Motte Frederick (frederickmotte) 1.5 (0)
10 Talloen, Bert (Kopstuk) 1.0 (1325) - Torfs, Gert (SKOG_Gert) 1.0 (1641)
11 Mathivanan Dhanyadha (dhadha1234) 1.0 (1308) - Henderyckx, Pieter (UPieter) 1.0 (1613)
12 Geussens, Patrick (eeeeuwe) 1.0 (1554) - Ongenae, Veerle (vongenae) 1.0 (1294)
13 Neirynck, Arthur (KingWoowoo) 1.0 (1528) - Hanssens, Daan (DaanH) 1.0 (1239)
14 Mahieu, Jacques (CREB_MAHIEU_Jacques) 1.0 (1526) - De Wachter, Livia (livia_dewachter) 1.0 (1150)
15 Garza Pereira Cecilia (cici_schaak) 1.0 (0) - Palstermans, Koen (OffBeatOpener) 1.0 (1499)
16 Moeyersons, Koenraad (koekeSuper) 1.0 (1423) - Swinnen Nand (Nand1206) 1.0 (0)
17 Dierckens, Sarah (volgjeneus) 0.5 (1860) - Gryson Jonas (jgryson) 1.0 (0)
18 Nolf, Francky (FranckyNolf) 0.5 (1593) - Vereycken, Joppe (Joppe1985) 0.5 (0)
19 Verschuere Lucas (Bartmetdt) 0.5 (0) - Mouton, Tony (tonmouton) 0.5 (1457)
20 Delmeé Pierre (NoBrainHere ) 0.5 (0) - Boudry, Rik (Boetje) 0.5 (1379)
21 Bruyneel, Anita (Anitoutska) 0.0 (1376) - Merveille Maarten (martinlutherk) 0.0 (1163)
22 Blondel, Jean-Pierre (JeanPierre38) 0.0 (1327) - Pattijn, Branco (Branco126p) 0.0 (0)
23 Vandevelde, Quinten (quintusia) 0.0 (1313) - Kellens Bram (JarlAmbiorix) 0.0 (0)
24 Fabrice Levêque (effel007) 0.0 (0) - Vandendorpe Roger (Pendelaar) 0.0 (1312)
  Dechamps, Guido (Toblakai) 2.0 (1802) ½ Afwezig    
  Sidar Ok (sidarok) 0.0 (1482) Forfait    
Begin van de pagina
(©)FRBE-KBSB-v4.21 2019/09/17 (©) GMA 2015 Build : 2021/03/06 15:16