HOME| Overzicht| RONDE 1| RONDE 2| RONDE 3| RONDE 4| RONDE 5

De partijen

Partij (klikbaar!)ResultaatCommentaar
1 Dechamps, Mark (2006) - Maenhout, Thibaut (2391)

0-1 Mark: Ik had me wat zitten voorbereiden voor deze partij, denk dat iedereen dat wel zou doen. Maar Thibaut herkende heel snel wat het plan was en speelde er heel goed antwoord tegen. Hij kwam heel snel met b5 opzetten en ik was bang van b4 Pd5 en Pf6xe4 met volgens mij een belangrijk pion verlies. Thibaut zei achterna dat hij nooit dat paard op d5 ging tolereren en die pion op e4 niet moest hebben. Grappig.. ik heb me dus kapot gespeeld (en niet gerokeerd) wegens een 'spookdreiging'. Ben er niet echt aan te pas gekomen en nooit uit de opening geraakt. Ow well, goed voor de weerstandspunten ;)
2 Roos, Adrian (2312) - Lefere, Sander (2058)

1-0
3 De Blende, Nando (1972) - Stinis, Steven (2214)

1-0

4 Viaene, Arvid (2156) - Pelemans, Joris (1983)

1-0 Arvid :Seemed like it was going to be a strategic game until I realized I was going to be worse if I didn’t take action. Tactics and time trouble ensued where all three results were possible but I managed to capitalize on a mistake from Joris to bring home the point.
5 Musabayeva, Diana (1859) - De Witte, Stein (1823)

0-1 Stein:Ik had de 12. d3 variant van de Marshall verwacht en ook stevig voorbereid en meer bepaald de variant 14: Df3 Te8. Maar na 14.g3 was ik out of book. Na 15 Lxd5 had ik wel meer als genoeg compensatie op de witte velden. Een remisevoorstel op zet 20 kon ik dan ook niet aannemen. Op zet 20 mistte ik de sterke zet d4.. Maar ik gebruikte veel te veel tijd nadat Diana voor tegenspel zorgde met 25. c4!? Uiteindelijk kon ze haar stukken activeren en kwam de stelling weer gelijk maar met een serieus tijdsvoordeel voor haar. Gelukkig voor mij eindigde de partij in een blunder en kon ik mat geven :)
6 Aglave, Arnaud (2061) - Talon, Alain (2075)

1/2-1/2 Alain:Blunders langs alle kanten ! Wit mist de winst in de aanval beiden tijdnood ! dan mist zwart in het toreneindspel de wist ook met weinig tijd

Alain:Een partij met wederzijdse blunders met beiden spelers weinig tijd op de klok tegenstander miste 29 Txf6! in het toreneindspel kon ik winnen met a2 op zet 61
7 Demiddele, Kevin (1934) - Palstermans, Koen (1499)

1-0 Kevin Demiddele:Ik stond een pionneke voor, maar eigenlijk niet meer dan dat. Toen speelde mijn tegenstander Kf8 terwijl hij Kf7 wou spelen; geen mouseslip, hij speelde het zowel op het bord als op lichess. Spijtig voor de partij, want daarna was het min of meer voorbij.

Koen Palstermans:RONDE TWEE https://lichess.org/ISaW2HEo/black#0 De partij ging gelijk op tussen Kevin Demiddele (schaakmadt) en Koen Palstermans (OffBeatOpener). Als zwartspeler had ik graag in een Lets -, Von Hennig-Schara of koningsgambiet terecht gekomen. Maar de tegenstander opende met 1.c4. 'k zou hiertegen echt geen obscuur gambiet weten, dus speelde ik maar 1. ... d6. Met de bedoeling om naar het Hollands te kunnen transponeren. Wit speelde echter zelf vrij "off-beat" en zodoende Kwamen we terecht in een Siciliaan die ik echt niet gewend ben, vanuit het zwarte standpunt. Op zet 20 stond ik volgens de engine +1,2 achter en tot overmaat van ramp deed ik hier dan ook nog een zet die ik helemaal niet wilde doen. Het was géén mouseslip, eerder een hersenscheet. "Spijtig voor de partij" zei Kevin me achteraf want, effectief, ook al stond ik een pion achter, ik had toch nog wel wat spel gehad als ik de zet die ik wilde doen zou gedaan hebben. Maar ja, gedane zaken nemen geen keer, om het met een cliché te zeggen. Kevin is een vriendelijke kerel van de Leuvense schaakclub.
8 Vervaeke, Nick (1498) - Debrauwere, Steven (1929)

0-1
9 T.L 1.0 (1892) - Talloen, Bert (1325)

1-0 Talloen Bert:In deze King's Indian Defense zag ik in het middenspel een goede mogelijkheid om een Paard te offeren tegen tegen wits g en h pionnen. In de daaropvolgende fase bekom ik de beoogde druk op de Koning. Wanneer ik zelf enigszins dien op te letten dat mijn Dame niet raakt ingesloten, mis ik de alternatieve pionzet die de beste voortzetting zou geweest zijn en de partij in evenwicht had gehouden. Zonder deze zet kwam ik in een verhaal terecht waarin het offer onvoldoende werkt...
10 Godefroidt, Mathieu (1428) - Dierckens, Sarah (1860)

0-1
11 Dechamps, Guido (1802) - Decraene, Lotus (1228)

1-0

12 Wambecq, Ward (1315) - Beyen, Tom (1771)

1-0 Tom Beyen:De opening ging gelijk op, tot ik (zwart) de stelling fout inschatte. Op zet 11 speelde ik ...Nd3, wat ik een aantal zetten eerder uitrekende. Het idee was om na 12. Qa4 Nc5 te spelen, waarvan ik toen dacht dat het al mijn problemen oploste. Ik had te laat door dat 13. Nxc7+ dubbelschaak was. Blijkbaar kon ik de stelling nog redden na toch die lijn te spelen, maar de angst voor de aanval van wit na het dubbelschaak was té groot, en ik gaf een pion op door het dubbelschaak te blokkeren met ...c6. Na dat overzicht had Ward gewoon continu (semi-)geforceerde zetten die steeds opnieuw de druk opvoerden. Hij stond gewonnen vanaf dat punt, en heeft de partij sterk afgemaakt. Ik was zoekende naar kansen om voor een draw te spelen, maar het mocht niet zijn: Ward bleef goede zetten vinden.

13 Roman, Hugo (1709) - Vandenhole, Kobe (0)

1-0

Roman:systeem met d3 tegen Franse partij was Kobe onbekend. In stap 4, dus positioneel spelen nog moeilijk. Leuk gebabbeld en geanalyseerd. zien elkaar in Brugge
14 Covens, Laurens (0) - Marescaux, Bart (1659)

1-0 Laurens Covens:Een heel lastige tegenstander die duidelijk goed voorbereid was!Heb zelf heel veel tijdsverlies gedaan op een slecht moment! Ineens waren er 4-5toeschouwers en ik was misleid dat ik daardoor dacht dat er een tactic was... Daarna is het eigenlijk enkel bergaf gegaan, en heb ik ondanks een gigantische blunder de fouten van mijn tegenstander meer afgestraft dan hij die van mij heeft afgestraft

15 Demey, Benno (1621) - Delmee, Pierre (0)

1-0
16 Verschuere Lucas (0) - Ponnet, Guy (1619)

0-1

17 Van Dael, Jonas (1616) - Buysens, Jonas (0)

1-0 Jonas Van Dael:Een interessante partij waarbij wit vanaf het begin een aanval opzet op de zwarte koning. Zwart verdedigde goed maar sloeg een vergiftigde pion waarna er een vork kwam op koning en toren. Volle toren verlies en einde partij.
18 Nolf, Francky (1589) - Vereycken, Joppe (0)

1/2-1/2

Joppe Vereycken:Voor de eerste keer geconfronteerd met 1 F4. Ik ken er geen theorie achter dus koos ik gewoon voor een solide opstelling met zwart. Wit trachtte door te breken in het centrum en dreigde met een pionvork. Ik kon dit vermijden maar beter werd mijn stelling er niet op. Ik kwam zwaar onder druk te staan en mijn paard op F6 moest zelfs naar E8 om mat/ materiaalverlies te vermijden. Een paar zetten lang moest ik lijdzaam toezien en louter defensieve zetten spelen. Ik zag het niet meer goedkomen... Toch kon ik het tij nog keren. Ik kwam helemaal terug in de match en was na het afruilen van de torens zelfs even meester van de enige open file. Na het afruilen van de dames kwamen terecht in een 2 lopers (wit) en paard en loper (zwart) eindspel. Het bord stond nog vol pionnen dus ik was er wel gerust in dat dat niet in mijn nadeel zou zijn, hoewel mijn koning op dat moment nog helemaal op H8 stond. In het eindspel probeerde ik mijn koning te optimaliseren, alles gesloten te houden en een goed veld te vinden voor mijn paard. Uiteindelijk bleek ik het paard op een eerder passief veld nodig te hebben om het spel 100 procent gesloten te houden. Ik was niet geneigd om risico's te nemen omdat ik vreesde dat zijn lopers niet veel nodig zouden hebben om de overhand te nemen en dan zou wit wellicht promoveren... Het zat dus muurvast. We hadden allebei nog ongeveer 5 minuten over toen we remise overeenkwamen. Het was een erg uitputtende partij. Nog steeds heel tevreden van het concept, ik dacht in het begin dat ik meer op het scherm zou spelen dan op het bord maar intussen heb ik gemerkt dat ik alleen het bord gebruik. De webcam is een meerwaarde. Een stressmomentje was er toen de laptopbatterij op was en ik moest herstarten. Gelukkig was het spel nog niet afgebroken.
19 Cecilia Pereira Garza (0) - Andriessen, Wouter (1505)

0-1
20 Mahieu, Jacques (1526) - Dechamps, Danny (1573)

0-1
21 Bruyneel, Anita (1376) - Samson, Joeri (1345)

1-0

22 Declerck, Adriaan (1294) - Renkens, Stef (1653)

0-1 Stef Renkens:Een lekkere hakpartij van 15 zetten. De Jaenisch (of ook Schliemann) die op het bord kwam vond Adriaan niet echt "Spaans". Zwart gaf drie pionnen voor een wit paard. Wanneer vervolgens de witte dame een beetje "taffelde" (10. Dg5+) en de koning rokeerde naar de kant waar de zwarte pionnen verdwenen waren, kregen de zwarte stukken heel wat aanknopingspunten tegen de onderontwikkelde witte stelling. Wit gaf m.i. een beetje te vroeg op. Als hij had geweten wat voor een blunderaar er tegenover hem zat, dan had hij wellicht verder gespeeld. De engine toonde zich achteraf alvast onverbiddelijk voor beide kanten. Wat een zeurpiet, toch! Het was leuk nakaarten met Adriaan, die ik nog hoge toppen voorspel en toewens.

Adriaan Declerck:Stef Renkens:Een lekkere hakpartij van 15 zetten. De Jaenisch (of ook Schliemann) die op het bord kwam vond Adriaan niet echt "Spaans". Zwart gaf drie pionnen voor een wit paard. Wanneer vervolgens de witte dame een beetje "taffelde" (10. Dg5+) en de koning rokeerde naar de kant waar de zwarte pionnen verdwenen waren, kregen de zwarte stukken heel wat aanknopingspunten tegen de onderontwikkelde witte stelling. Wit gaf m.i. een beetje te vroeg op. Als hij had geweten wat voor een blunderaar er tegenover hem zat, dan had hij wellicht verder gespeeld. De engine toonde zich achteraf alvast onverbiddelijk voor beide kanten. Wat een zeurpiet, toch! Het was leuk nakaarten met Adriaan, die ik nog hoge toppen voorspel en toewens.

Adriaan Declerck:Stef speelde een opening die ik niet ken, namelijk de Schliemman. Daar speelde ik Dh5+, maar dat was een blunder. Vanaf toen stond ik eigenlijk verloren. Goed gespeeld Stef! :)
23 Dhanyadha Mugilan (1265) - Henderyckx, Pieter (1613)

0-1 Pieter Henderyckx:Dhanyadha maakte uit een solide opening stelling (doch zonder concreetplan...) een (denk-ik) onberekende beslissing..waardoor mn activiteit vanzelf ontplooidde. Die verschafte na afruil v mn Paardn me de lijnen van Lopers en Torens op de rochadestelling met een korte en krachtige koningsaanval....points.Me happy dus 😅 Foutje verzilverd. Was plus ervaring via this flow!! Thx2U 👈🙏👍. CU 📅!!
24 Hanssens, Daan (1239) - Musabayev, Maxim (1495)

1-0
25 Mouton, Tony (1457) - Declerck, Wesley (0)

1-0
26 Meert, Maarin (1220) - Dechamps, Benny (1446)

0-1
27 Vandeputte, Simon (0) - Moeyersons, Koenraad (1423)

0-1 Koenraad Moeyersons:Partij was snel gedaan. Tegenstander had een dreiging niet gezien. Daarna stond de partij gewonnen.
28 Ducuroir, Frederik (1339) - Jorden Vermeulen (0)

1-0
29 Elias Vandewalle (0) - Blondel, Jean-Pierre (1327)

1/2-1/2
30 Senne Van Liefde (0) - Ongenae, Veerle (1294)

0-1
SwarLogo OKS Toernooi SwarLogo
spacepic
Organisator: Belgisch vriendenteam
Toernooi: Zwitsers Standard
Speeltempo: 90 min met incr. 30"
Datums: van 05/03/2021 tot 02/04/2021
Scheidingssystemen: B Cut1, Buch, SB, OR, #Win
----
R1 Pari. R2
Stand na ronde 1
Cl. Aangesl. Aanw Naam Voornaam Rnk Stamnr. N-Elo PtnTot. Perf Buch SB #Win
1 Maenhout, Thibaut 1 44954 2391 2.0 2791 0.00 0.00 1
2 Roos, Adrian 2 11118 2312 2.0 2729 0.00 0.00 1
3 Stinis, Steven 3 6807 2214 2.0 2692 0.00 0.00 1
4 N Viaene, Arvid 4 10375 2156 2.0 2660 0.00 0.00 1
5 N Lefere, Sander 7 10359 2058 2.0 2602 0.00 0.00 1
6 Dechamps, Mark 8 24414 2006 2.0 2571 0.00 0.00 1
7 N Pelemans, Joris 9 39543 1983 2.0 2509 0.00 0.00 1
8 De Blende, Nando 10 11064 1972 2.0 2459 0.00 0.00 1
9 Musabayeva, Diana 15 16881 1859 2.0 2875 0.00 0.00 1
10 Aglave, Arnaud 6 30775 2061 1.5 1823 0.50 0.25 0
11 N De Witte, Stein 16 13279 1823 1.5 2061 0.50 0.25 0
12 N Talon, Alain 5 22616 2075 1.0 1059 1.00 0.00 0
13 N Demiddele, Kevin 11 21440 1934 1.0 1534 1.00 0.00 0
14 Debrauwere, Steven 12 16900 1929 1.0 1512 1.00 0.00 0
15 T.L 13 19720 1892 1.0 1414 1.00 0.00 0
16 Dierckens, Sarah 14 42153 1860 1.0 1356 1.00 0.00 0
17 N Dechamps, Guido 17 24287 1802 1.0 1258 1.00 0.00 0
18 Beyen, Tom 18 18880 1771 1.0 1206 1.00 0.00 0
19 Roman, Hugo 19 29548 1709 1.0 1183 1.00 0.00 0
20 Marescaux, Bart 20 11407 1659 1.0 1172 1.00 0.00 0
21 N Demey, Benno 22 11083 1621 1.0 2295 0.00 0.00 1
22 Ponnet, Guy 23 21008 1619 1.0 2257 0.00 0.00 1
23 Van Dael, Jonas 24 13108 1616 1.0 2246 0.00 0.00 1
24 Nolf, Francky 26 24074 1589 1.0 2223 0.00 0.00 1
25 Andriessen, Wouter 29 11732 1505 1.0 2139 0.00 0.00 1
26 Palstermans, Koen 30 14655 1499 1.0 2127 0.00 0.00 1
27 Vervaeke, Nick 31 12779 1498 1.0 2453 0.00 0.00 1
28 N Godefroidt, Mathieu 35 3298 1428 1.0 2413 0.00 0.00 1
29 Talloen, Bert 41 15459 1325 1.0 1725 0.00 0.00 1
30 Wambecq, Ward 42 19723 1315 1.0 1715 0.00 0.00 1
31 Decraene, Lotus 47 16320 1228 1.0 1628 0.00 0.00 1
32 Vandenhole, Kobe 49 20531 0 1.0 800 0.00 0.00 1
33 Covens, Laurens 50 22623 0 1.0 800 0.00 0.00 1
34 N Verschuere Lucas 53 0 0 1.0 2094 0.00 0.00 1
35 Delmee, Pierre 54 22801 0 1.0 2094 0.00 0.00 1
36 N Cecilia Pereira Garza 55 0 0 1.0 2065 0.00 0.00 1
37 Buysens, Jonas 56 21698 0 1.0 2039 0.00 0.00 1
38 Vereycken, Joppe 58 19458 0 1.0 2020 0.00 0.00 1
39 N Dechamps, Danny 27 42641 1573 0.5 1376 0.50 0.25 0
40 Mahieu, Jacques 28 97528 1526 0.5 1345 0.50 0.25 0
41 Bruyneel, Anita 37 18155 1376 0.5 1573 0.50 0.25 0
42 Samson, Joeri 38 21514 1345 0.5 1526 0.50 0.25 0
43 Renkens, Stef 21 53881 1653 0.0 698 1.00 0.00 0
44 N Henderyckx, Pieter 25 3956 1613 0.0 628 1.00 0.00 0
45 Musabayev, Maxim 32 16932 1495 0.0 821 1.00 0.00 0
46 Mouton, Tony 33 17713 1457 0.0 819 1.00 0.00 0
47 N Dechamps, Benny 34 13447 1446 0.0 816 1.00 0.00 0
48 Moeyersons, Koenraad 36 6050 1423 0.0 789 1.00 0.00 0
49 N Ducuroir, Frederik 39 15439 1339 0.0 705 1.00 0.00 0
50 Blondel, Jean-Pierre 40 12978 1327 0.0 699 1.00 0.00 0
51 Ongenae, Veerle 43 16522 1294 0.0 94 1.00 0.00 0
52 Declerck, Adriaan 44 21205 0 0.0 94 1.00 0.00 0
53 Dhanyadha Mugilan 45 20038 1265 0.0 65 1.00 0.00 0
54 Hanssens, Daan 46 19069 1239 0.0 39 1.00 0.00 0
55 Meert, Maarin 48 19738 0 0.0 20 1.00 0.00 0
56 Vandeputte, Simon 51 21484 0 0.0 525 1.00 0.00 0
57 Declerck, Wesley 52 17910 0 0.0 515 1.00 0.00 0
58 N Elias Vandewalle 57 0 0 0.0 428 1.00 0.00 0
59 N Senne Van Liefde 59 0 0 0.0 -800 1.00 0.00 0
60 N Jorden Vermeulen 60 0 0 0.0 -800 1.00 0.00 0
Begin van de pagina
Uitslagen
Ronde 1 (05/03/2021)
Bordnr. Naam Voornaam Punten Elo Res. Naam Voornaam Punten Elo
1 Maenhout, Thibaut 1.0 (2391) 1-0 Demiddele, Kevin 1.0 (1934)
2 Debrauwere, Steven 1.0 (1929) 0-1 Roos, Adrian 1.0 (2312)
3 Stinis, Steven 1.0 (2214) 1-0 T.L 1.0 (1892)
4 Dierckens, Sarah 1.0 (1860) 0-1 Viaene, Arvid 1.0 (2156)
5 Talon, Alain 1.0 (2075) 0-1 Musabayeva, Diana 1.0 (1859)
6 De Witte, Stein 1.0 (1823) ½-½ Aglave, Arnaud 1.0 (2061)
7 Lefere, Sander 1.0 (2058) 1-0 Dechamps, Guido 1.0 (1802)
8 Beyen, Tom 1.0 (1771) 0-1 Dechamps, Mark 1.0 (2006)
9 Pelemans, Joris 1.0 (1983) 1-0 Roman, Hugo 1.0 (1709)
10 Marescaux, Bart 1.0 (1659) 0-1 De Blende, Nando 1.0 (1972)
11 Renkens, Stef 0.0 (1653) 0-1 Vervaeke, Nick 0.0 (1498)
12 Musabayev, Maxim 0.0 (1495) 0-1 Demey, Benno 0.0 (1621)
13 Ponnet, Guy 0.0 (1619) 1-0 Mouton, Tony 0.0 (1457)
14 Dechamps, Benny 0.0 (1446) 0-1 Van Dael, Jonas 0.0 (1616)
15 Henderyckx, Pieter 0.0 (1613) 0-1 Godefroidt, Mathieu 0.0 (1428)
16 Moeyersons, Koenraad 0.0 (1423) 0-1 Nolf, Francky 0.0 (1589)
17 Dechamps, Danny 0.0 (1573) ½-½ Bruyneel, Anita 0.0 (1376)
18 Samson, Joeri 0.0 (1345) ½-½ Mahieu, Jacques 0.0 (1526)
19 Andriessen, Wouter 0.0 (1505) 1-0 Ducuroir, Frederik 0.0 (1339)
20 Blondel, Jean-Pierre 0.0 (1327) 0-1 Palstermans, Koen 0.0 (1499)
21 Talloen, Bert 0.0 (1325) 1-0 Vandeputte, Simon 0.0 (0)
22 Declerck, Wesley 0.0 (0) 0-1 Wambecq, Ward 0.0 (1315)
23 Ongenae, Veerle 0.0 (1294) 0-1 Verschuere Lucas 0.0 (0)
24 Delmee, Pierre 0.0 (0) 1-0 Declerck, Adriaan 0.0 (1294)
25 Dhanyadha Mugilan 0.0 (1265) 0-1 Cecilia Pereira Garza 0.0 (0)
26 Buysens, Jonas 0.0 (0) 1-0 Hanssens, Daan 0.0 (1239)
27 Decraene, Lotus 0.0 (1228) 1-0 Elias Vandewalle 0.0 (0)
28 Vereycken, Joppe 0.0 (0) 1-0 Meert, Maarin 0.0 (1220)
29 Vandenhole, Kobe 0.0 (0) 1-0 Senne Van Liefde 0.0 (0)
30 Jorden Vermeulen 0.0 (0) 0-1 Covens, Laurens 0.0 (0)
Begin van de pagina
Begin van de pagina
(©)FRBE-KBSB-v4.21 2019/09/17 (©) GMA 2015 Build : 2021/03/08 07:52