HOME| Overzicht| RONDE 1| RONDE 2| RONDE 3| RONDE 4| RONDE 5

De partijen

"" ""
Partij (klikbaar!)ResultaatCommentaar
Maenhout, Thibaut vs Demiddele, Kevin

1-0Kevin: "Ik stond tegen een overmacht, natuurlijk :) Thibaut kende de opening heel goed en het was wat tricky voor mij, waardoor ik van in het begin al snel heel veel achter stond op de klok. Ik heb het eventjes kunnen houden maar hij brak er al snel los doorheen met een mooie mat op het einde. Schaken tegen een IM kan hard zijn :)"
Debrauwere, Steven vs Roos, Adrian

0-1
Stinis, Steven vs T.L

1-0
Dierckens, Sarah vs Viaene, Arvid

0-1
Talon, Alain vs Musabayeva, Diana

0-1Alain: Ik had gekeken naar mijn tegenstandster had ook gezien dat het geen eenvoudige taak zou worden des het enorme elo verschil ! Ik hoopte met 1 g4 haar out of book te krijgen maar tot mijn grote verbazing kwamen alle zetten a tempo ! ik stond snel totaal verloren wist mij er nog uit te swendelen en kreeg nog een kans met Dc7 ipv Tf3 ?? Daarna was het hopeloos en gaf ik op Diana had nog 56 min over !!
De Witte, Stein vs Aglave, Arnaud

½-½Arnaud: Het was al echt heel tof de eerste ronde. 69 zetten tot middernacht, maar mijn tegenstander was ook in de wolken dat we na één jaar eindelijk eens een kick hebben gehad! Dank alleszins voor de organisatie!!
Lefere, Sander vs Dechamps, Guido

1-0Guido: Eerste ronde, Gelukkig had ik door het toernooitje bij KGSK al wat stof afgeschud na 10 jaar stil liggen. Ik was zwart en haalde mijn hollands nog eens boven. We speelden zowaar zelfs theorie. Iets wat bij mijn casual bliz partijtje zelden voorkomt. Zegt veel over mijn blitz niveau waarschijnlijk :) Dank zij KGSK toernooitje kende ik er zelfs een zet theorie meer dan Sander. Maar na zet 12 stond ik er toch alleen voor. Leuke partij met veel dreigingen langs beide kanten. Ik moest Sander zijn lopers goed in de gaten komen in allerlei varianten. Vooral gegeven mijn zwakke g8-a2 diagonaal. Halverwege de partij was ik wel binnenmonds aan het mompelen: een plan, een paard voor een plan! Toen de klok echter 23u passeerde begon ik in mijn "berekeningen" al eens schaken en dammen door elkaar te halen. En toen ik dacht dat Sander de mist in ging en triomfantelijk Txd1 speelde, bleek helaas dat ik zelf de bal aan het mis slaan was.All down hill from there... en enkele zetten later kon Sander verdiend de winst op zak steken. Leuke partij, niet te veel blunders ;) Alles na 23u telt toch niet mee :P
Beyen, Tom vs Dechamps, Mark

0-1Mark: Leuke game waarin we beiden snel uit openingskennis waren. Ik probeerde een aanval maar kon nooit echt gevaarlijk worden. In blitz wikkelde ik af in een verloren eindspel en blunderde ik ook nog een loper. Tom weigerde het echter af te maken en kwam zelf ook in tijdsnood terecht. Hij mistte een paar 'als hij dat speelt geef ik op' zetten, en de vele toeschouwers in dbosanalyse kregen waar voor hun geld toen ik hem matte aan de andere kant van het bord. Schaamrood op de wangen maar wel een punt.
Pelemans, Joris vs Roman, Hugo

1-0Joris:"Veel zenuwen voor de partij wegens jaren inactief. Lg4 gemist en dacht dat ik al slechter stond, maar gelukkig Dd3 gevonden, een interessant pionoffer. Hugo had het toch beter aangenomen, want nu was hij gedoemd tot passief afwachten. Na Lxe5 had ik volledig vrij spel op de koningsvleugel. Kwam dan nog een leuk truukje bij met h4 wat niet alleen de koningsstelling dreigt open te breken, maar ook zwarts loper op te sluiten. Daarna was het eigenlijk uit. Niet de meest handige manier gevonden om te besluiten, maar dat was eerder theoretisch."
Marescaux, Bart vs De Blende, Nando

0-1
Renkens, Stef vs Vervaeke, Nick

0-1
Musabayev, Maxim vs Demey, Benno

0-1
Ponnet, Guy vs Mouton, Tony

1-0
Dechamps, Benny vs Van Dael, Jonas

0-1
Henderyckx, Pieter vs Godefroidt, Mathieu

0-1Pieter: heel leuke ervaring zo liveschaak over het bord!! we speelden een opening vast zonder veel dreiging en initiatief.. na een twintigtal zetten gaf ik mn D in een simpele hinderlaag , voor Mathieu wss verrassende winstpunten... helend om de stukken te mogen hanteren ! 🙏 dankjewel ad organisatie!!
Moeyersons, Koenraad vs Nolf, Francky

0-1
Dechamps, Danny vs Bruyneel, Anita

½-½
Samson, Joeri vs Mahieu, Jacques

½-½Joeri: Het eerste deel ging grotendels gelijk op, met een net iets mindere positie voor wit, dit werd gevolgd door een vlaag van zinsverbijstering van wit, waarbij de positie in een paar zetten tot compleet winnend eindspel voor zwart, tot mijn verbazing werd de positie versimpeld tot 1 flank wat me de kans gaf om te proberen voor pat te gaan, dat is niet gelukt, maar plots bood lichess me de mogelijkheid om gelijkspel te claimen op basis van drievoudige herhaling van zetten, en zo heb ik met veel geluk toch nog een remise kunnen bemachtigen.
Andriessen, Wouter vs Ducuroir, Frederik

1-0Wouter: Pionwinst uit de opening met een positioneel erg sterke positie. Frederik verdedigde de moeilijke stelling goed in het middenspel. Dames werden geruild, uiteindelijk had ik twee zwakke doorgebroken pionnen in het vroege eindspel. 31...Bd7 had remisekansen, maar werd gemist door beide spelers. Uiteindelijk kon ik afruilen naar een gewonnen toreneindspel. Samengevat een goede partij met eenzijdige druk van wit.
Blondel, Jean-Pierre vs Palstermans, Koen

0-1Koen:.. Ik heb een Tennisson gambit gespeeld waarop de tegenstander in de opening relatief goed reageerde. 't Is te zeggen, hij liet me alleszins niet toe om de gekende opening trap op hem toe te passen. Ik had het gevoel wel wat achter te staan aan het begin van het middenspel, maar de opponent maakte geen gebruik van de kansen en koos voor de verkeerde afruilen en liet me toe om een pion voor te komen en een iets betere positie te verkrijgen. Uiteindelijk won ik de gambietpion op zet 27 terug mét een sterke aanval Tot een spannend eindspel is het niet echt gekomen, maar het duurde wel vrij lang vooraleer mijn tegenstander zich gewonnen gaf. Hij zei door de micro dat hij het voor bekeken wilde houden, maar wist niet op wat hij moest klikken om op te geven. "Op het vlagje" ..."sur le petit drappeau", maar dat lukte niet.
Talloen, Bert vs Vandeputte, Simon

1-0Bert: In onze partij kwam de zwarte Koning al vrij snel centraal te staan ten gevolge een Italiaanse opening met een snuifje “fried liver”. Voor mij als witspeler was het dan kwestie om geen Dames af te ruilen, stukken te ontwikkelen en vooral de partij en het centrum open te houden. Er volgden vrij veel tactische mogelijkheden maar ook ook nog een (onbenutte) blunder aan mijn kant. De aanpassing aan het online klassiek schaken verliep vlot. Mooi initiatief!
Declerck, Wesley vs Wambecq, Ward

0-1
Ongenae, Veerle vs Verschuere Lucas

0-1"Veerle was een waardige tegenstander!"
Delmee, Pierre vs Declerck, Adriaan

1-0
Dhanyadha Mugilan vs Cecilia Pereira Garza

Buysens, Jonas vs Hanssens, Daan

1-0
Decraene, Lotus vs Elias Vandewalle

1-0Elias zijn eerste lange game en Lotus was veruit favoriet. Elias verloor maar speelde een goede partij. We bespraken de partij nadien in de bar.
Vereycken, Joppe vs Meert, Maarin

1-0Joppe: Ik speelde tegen een erg jonge tegenstander maar gelukkig onderschatte ik hem niet. Hij stuurde met zwart de opening volgens mij in de richting die hij op voorhand had uitgedacht en waarop ik mij niet had ingesteld. Omdat ik onder druk begon te staan koos ik ervoor om een paard in te ruilen voor 2 pionnen en actiever spel. Door de dames af te ruilen kon ik een derde pion nemen. Maarin wees me er achteraf op dat er een betere zet was. De partij kantelde in mijn voordeel toen Maarin zijn paard liet insluiten. Er volgde nog een strijd van de torens om de G-file die ik won. Toen ik even later Maarins gepende loper kon slaan was het spel gespeeld. Maarin probeerde nog om zijn A pion te laten promoveren, maar dat was volgens mij kansloos. Toen dat bleek gaf hij op. We bespraken de match nog even. Maarin maakte indruk met zijn spelinzicht. Als hij zijn tijd ten volle benut had, zat er wellicht meer in voor hem.
Vandenhole, Kobe vs Senne Van Liefde

1-0
Jorden Vermeulen vs Covens, Laurens

0-1Ik had op basis van de openingen van Jorden verwacht dat hij Queen's Gambit ging spelen, maar wanneer ik 2. Lf4 speelde kwam ik in het Londen system terecht. Ik heb geprobeerd deze stabiele opening zo agressief mogelijk te benaderen. Na 5e move fronste ik een eerste keer de wenkbrauwen. Ik zag dat Nf3 eerder werd gespeeld ipv Nd2 zoals gebruikelijk, om zo sneller het cruciale veld e4 te bedekken. Dus trok ik ten aanval richting het zwakste punt in de partij van zwart, namelijk de pion op b2. Ook bij zwart waren er slordigheden. Op beurt 8 maakte ik de foute move, ik had hier altijd Lf5 moeten spelen. Mijn loper was immers grotendeels slechts een toeschouwer en kwam maar door een blunder van wit uiteindelijk in het spel. Voor de rest was ik na een pawn break redelijk comfortabel en heb ik weinig moeite gehad om het voordeel vast te houden. Op beurt 13 volgde mijn enige blunder: ik had de gemakkelijkste variatie met 13. Ld3 Nxd3 14. Nxd3 c4 over het hoofd gezien. Dergelijke zaken moet ik in toekomstige games veel scherper op zijn. Voor de rest is de partij redelijk comfortabel naar het eindspel gevloeid, waar wit tot de laatste pion stand hield. Ook heb ik vanwege de comfortabele voorsprong 2 stukken voor een toren geruild. Ik wou immers zeker niet in tijdsnood komen. Voor de rest was het een leuke partij, inclusief deugddoende babbel met een gezellige tegenstander!
SwarLogo OKS Toernooi SwarLogo
spacepic
Organisator: Belgisch vriendenteam
Toernooi: Zwitsers Standard
Speeltempo: 90 min met incr. 30"
Datums: van 05/03/2021 tot 02/04/2021
Scheidingssystemen: B Cut1, Buch, SB, OR, #Win
----
R1
Stand na ronde 1
Cl. Aangesl. Aanw Naam Voornaam Rnk Stamnr. N-Elo PtnTot. Perf Buch SB #Win
1 Maenhout, Thibaut 1 44954 2391 3.0 2791 0.00 0.00 1
2 Roos, Adrian 2 11118 2312 3.0 2729 0.00 0.00 1
3 Stinis, Steven 3 6807 2214 3.0 2692 0.00 0.00 1
4 N Viaene, Arvid 4 10375 2156 3.0 2660 0.00 0.00 1
5 N Lefere, Sander 7 10359 2058 3.0 2602 0.00 0.00 1
6 Dechamps, Mark 8 24414 2006 3.0 2571 0.00 0.00 1
7 N Pelemans, Joris 9 39543 1983 3.0 2509 0.00 0.00 1
8 De Blende, Nando 10 11064 1972 3.0 2459 0.00 0.00 1
9 Musabayeva, Diana 15 16881 1859 3.0 2875 0.00 0.00 1
10 Aglave, Arnaud 6 30775 2061 2.5 1823 0.50 0.25 0
11 N De Witte, Stein 16 13279 1823 2.5 2061 0.50 0.25 0
12 N Talon, Alain 5 22616 2075 2.0 1059 1.00 0.00 0
13 N Demiddele, Kevin 11 21440 1934 2.0 1534 1.00 0.00 0
14 Debrauwere, Steven 12 16900 1929 2.0 1512 1.00 0.00 0
15 T.L 13 19720 1892 2.0 1414 1.00 0.00 0
16 Dierckens, Sarah 14 42153 1860 2.0 1356 1.00 0.00 0
17 N Dechamps, Guido 17 24287 1802 2.0 1258 1.00 0.00 0
18 Beyen, Tom 18 18880 1771 2.0 1206 1.00 0.00 0
19 Roman, Hugo 19 29548 1709 2.0 1183 1.00 0.00 0
20 Marescaux, Bart 20 11407 1659 2.0 1172 1.00 0.00 0
21 N Demey, Benno 22 11083 1621 2.0 2295 0.00 0.00 1
22 Ponnet, Guy 23 21008 1619 2.0 2257 0.00 0.00 1
23 Van Dael, Jonas 24 13108 1616 2.0 2246 0.00 0.00 1
24 Nolf, Francky 26 24074 1589 2.0 2223 0.00 0.00 1
25 Andriessen, Wouter 29 11732 1505 2.0 2139 0.00 0.00 1
26 Palstermans, Koen 30 14655 1499 2.0 2127 0.00 0.00 1
27 Vervaeke, Nick 31 12779 1498 2.0 2453 0.00 0.00 1
28 N Godefroidt, Mathieu 35 3298 1428 2.0 2413 0.00 0.00 1
29 N Dechamps, Danny 27 42641 1573 1.5 1376 0.50 0.25 0
30 Mahieu, Jacques 28 97528 1526 1.5 1345 0.50 0.25 0
31 Bruyneel, Anita 37 18155 1376 1.5 1573 0.50 0.25 0
32 Samson, Joeri 38 21514 1345 1.5 1526 0.50 0.25 0
33 Renkens, Stef 21 53881 1653 1.0 698 1.00 0.00 0
34 N Henderyckx, Pieter 25 3956 1613 1.0 628 1.00 0.00 0
35 Musabayev, Maxim 32 16932 1495 1.0 821 1.00 0.00 0
36 Mouton, Tony 33 17713 1457 1.0 819 1.00 0.00 0
37 N Dechamps, Benny 34 13447 1446 1.0 816 1.00 0.00 0
38 Moeyersons, Koenraad 36 6050 1423 1.0 789 1.00 0.00 0
39 N Ducuroir, Frederik 39 15439 1339 1.0 705 1.00 0.00 0
40 Blondel, Jean-Pierre 40 12978 1327 1.0 699 1.00 0.00 0
41 Talloen, Bert 41 15459 1325 1.0 1725 0.00 0.00 1
42 Wambecq, Ward 42 19723 1315 1.0 1715 0.00 0.00 1
43 Decraene, Lotus 47 16320 1228 1.0 1628 0.00 0.00 1
44 Vandenhole, Kobe 49 20531 0 1.0 800 0.00 0.00 1
45 Covens, Laurens 50 22623 0 1.0 800 0.00 0.00 1
46 N Verschuere Lucas 53 0 0 1.0 2094 0.00 0.00 1
47 Delmee, Pierre 54 22801 0 1.0 2094 0.00 0.00 1
48 N Cecilia Pereira Garza 55 0 0 1.0 0 0.00 0.00 1
49 Buysens, Jonas 56 21698 0 1.0 2039 0.00 0.00 1
50 Vereycken, Joppe 58 19458 0 1.0 2020 0.00 0.00 1
51 Ongenae, Veerle 43 16522 1294 0.0 94 1.00 0.00 0
52 Declerck, Adriaan 44 21205 0 0.0 94 1.00 0.00 0
53 Dhanyadha Mugilan 45 20038 1265 0.0 0 1.00 0.00 0
54 Hanssens, Daan 46 19069 1239 0.0 39 1.00 0.00 0
55 Meert, Maarin 48 19738 0 0.0 20 1.00 0.00 0
56 Vandeputte, Simon 51 21484 0 0.0 525 1.00 0.00 0
57 Declerck, Wesley 52 17910 0 0.0 515 1.00 0.00 0
58 N Elias Vandewalle 57 0 0 0.0 428 1.00 0.00 0
59 N Senne Van Liefde 59 0 0 0.0 -800 1.00 0.00 0
60 N Jorden Vermeulen 60 0 0 0.0 -800 1.00 0.00 0
Begin van de pagina
Uitslagen
Ronde 1 (05/03/2021)
Bordnr. Naam Voornaam Punten Elo Res. Naam Voornaam Punten Elo
1 Maenhout, Thibaut 2.0 (2391) 1-0 Demiddele, Kevin 2.0 (1934)
2 Debrauwere, Steven 2.0 (1929) 0-1 Roos, Adrian 2.0 (2312)
3 Stinis, Steven 2.0 (2214) 1-0 T.L 2.0 (1892)
4 Dierckens, Sarah 2.0 (1860) 0-1 Viaene, Arvid 2.0 (2156)
5 Talon, Alain 2.0 (2075) 0-1 Musabayeva, Diana 2.0 (1859)
6 De Witte, Stein 2.0 (1823) ½-½ Aglave, Arnaud 2.0 (2061)
7 Lefere, Sander 2.0 (2058) 1-0 Dechamps, Guido 2.0 (1802)
8 Beyen, Tom 2.0 (1771) 0-1 Dechamps, Mark 2.0 (2006)
9 Pelemans, Joris 2.0 (1983) 1-0 Roman, Hugo 2.0 (1709)
10 Marescaux, Bart 2.0 (1659) 0-1 De Blende, Nando 2.0 (1972)
11 Renkens, Stef 1.0 (1653) 0-1 Vervaeke, Nick 1.0 (1498)
12 Musabayev, Maxim 1.0 (1495) 0-1 Demey, Benno 1.0 (1621)
13 Ponnet, Guy 1.0 (1619) 1-0 Mouton, Tony 1.0 (1457)
14 Dechamps, Benny 1.0 (1446) 0-1 Van Dael, Jonas 1.0 (1616)
15 Henderyckx, Pieter 1.0 (1613) 0-1 Godefroidt, Mathieu 1.0 (1428)
16 Moeyersons, Koenraad 1.0 (1423) 0-1 Nolf, Francky 1.0 (1589)
17 Dechamps, Danny 1.0 (1573) ½-½ Bruyneel, Anita 1.0 (1376)
18 Samson, Joeri 1.0 (1345) ½-½ Mahieu, Jacques 1.0 (1526)
19 Andriessen, Wouter 1.0 (1505) 1-0 Ducuroir, Frederik 1.0 (1339)
20 Blondel, Jean-Pierre 1.0 (1327) 0-1 Palstermans, Koen 1.0 (1499)
21 Talloen, Bert 0.0 (1325) 1-0 Vandeputte, Simon 0.0 (0)
22 Declerck, Wesley 0.0 (0) 0-1 Wambecq, Ward 0.0 (1315)
23 Ongenae, Veerle 0.0 (1294) 0-1 Verschuere Lucas 0.0 (0)
24 Delmee, Pierre 0.0 (0) 1-0 Declerck, Adriaan 0.0 (1294)
25 Dhanyadha Mugilan 0.0 (1265) 0-1ff Cecilia Pereira Garza 0.0 (0)
26 Buysens, Jonas 0.0 (0) 1-0 Hanssens, Daan 0.0 (1239)
27 Decraene, Lotus 0.0 (1228) 1-0 Elias Vandewalle 0.0 (0)
28 Vereycken, Joppe 0.0 (0) 1-0 Meert, Maarin 0.0 (1220)
29 Vandenhole, Kobe 0.0 (0) 1-0 Senne Van Liefde 0.0 (0)
30 Jorden Vermeulen 0.0 (0) 0-1 Covens, Laurens 0.0 (0)
Begin van de pagina
(©)FRBE-KBSB-v4.21 2019/09/17 (©) GMA 2015 Build : 2021/03/06 15:16